Üzemeltető: www.szalkay.hu
ügyfélkapu

Elfelejtett jelszó
 
   
 

A belső ellenőrzés éves tervezése

A Pénzügyminisztérium minden évben közzéteszi azt a mintát, ami alapján a központi költségvetési és önkormányzati szervezeteknek a következő évi belső ellenőri terveiket el kell készíteniük. A szoftver több lépcsőben végzi el a tervezést, de minden esetben szigorúan idomul a kiadott módszertanhoz.

A kapacitás meghatározás mindig annyi személy számára adott, mint akik belső ellenőrzési vezetői vagy belső ellenőri szerepkörben vannak. A személyek által következő évre tervezett ellenőri napok számának meghatározása után a rendszer kiszámolja a teljes szervezet munkanapjait. Több kiegészítő adatot kérünk be ahhoz, hogy a kötelező excel mellékleteket ne kelljen az ügyfeleknek töltögetni, hanem ez automatikusan történjen. (adminisztratív létszám, külső ellenőrök képzésének időráfordítása vagy a tervezett tanácsadások várható száma, stb.)

A következő lépésben a tervezett belső ellenőrzési témák kerülnek feltöltésre, ahol aktív kapcsolatot építünk fel a kockázatelemzési modullal. Itt választhatók ki azok a kockázatok, melyek a  tervezés alapját adják. Nem a kockázat neve, hanem annak belső azonosítója kerül be a táblázatba. A tervezés során egyedi módon a belső ellenőrzést végző személyek szerint kell megadni (megtervezni) a tervezett ellenőri napok számát. Ezzel személy szerint lehet majd egész éveben az adott ellenőr teljesítményét végigkövetni.

A rendszer a folyamat végén pdf. formában adja meg a kész információkat, melyek nyomtathatóak és menthetők. Minden folyamat végén a rendszer a kitöltött táblázatokat lezárja, amit csak a belső ellenőrzési vezető képes újra megnyitni. 

Az éves terv bármikor módosítható, nyomtatható és a költségvetési szerv vezetőjével elfogadtatható. Ebben az esetben automatikusan a követkető számú módosítást osztja ki a rendszer.

A BESZÁMOLÓ szintén a tervezés menete szerint készül el. A program úgy készül el, hogy a lehető legkevesebb kézi adatfeltöltésre legyen szükség, ezért a már év közben feltöltött adatokból generálódik az év végi  táblarendszer. Természetesen a szöveges részek itt is form-okban kerülnek feltöltésre. A terv-tény adatok szintén a tervezés alapjaira épülve kerülnek kitöltésre. 


 
 
© 2013-2015. RevisionSoft Kft. - Minden jog fenntartva! Kezdőlap | A szoftver | Áraink | ÁSZF | Facebook | Hibabejelentő | Hírlevél | Kapcsolat
 
Kérem várjon...