Üzemeltető: www.szalkay.hu
ügyfélkapu

Elfelejtett jelszó
 
   
 

A kockázatelemzés végrehajtása

A szoftver a Belső Ellenőrzési Kézikönyv alapján el tudja készíteni a szervezet teljes kockázatelemzését. A folyamatok menedzselése után, melyet a belső ellenőrök készítenek, a folyamatgazdák képesek meghatározni az adott folyamat kockázati szintjét, illetve az ahhoz tartozó jelentőséget, hatást és valószínűséget. Mindezt papír vagy excel tábla nélkül, mert a szervezet folyamatgazdái (osztályvezetők, csoportvezetők, értintettek, stb.) bejelentkezést kapnak a kockázatelemzés folyamatmenedzselési moduljába. Természetesen a belső ellenőrzési vezető teljes jogosultsággel tudja a kockázatkezelési folyamatot menedzselni. 

A kockázatok elemzése során a kitöltött táblázatokat végigkövetve alacsony, közepes és magas értékekig jutunk el, melyek az éves tervezés alapját adják. Természetesen minden hivatkozás lekérhető a tervezés további lépéseiben is. A kockázatelemzés pdf. formátumban készül el, ami nyomtatható, vagy elmenthető az ellenőr saját gépére is.  

A kockázatelemzés lépései során a teljes szervezetet fel lehet térképezni, ezzel a lehető legmagasabb szinten biztosíthatjuk, hogy valójában azokat a folyamatokat ellenőrizzük a következő évben, ahol a kockázatok mértéke reális módon csökkenhető a vizsgálatok lefolytatásával. 

A kockázatelemzés lépései megegyeznek a Pénzügyminisztérium által kiadott módszertannal, mely a legtöbb szervezetre alkalmazható. A kapott eredemények a tervezési modulba kerülve, mint azonosított kockázatok vehetők át, ahol egyedi azonosítószám alapján a továbbiakban felhasználhatóak.


 
 
© 2013-2015. RevisionSoft Kft. - Minden jog fenntartva! Kezdőlap | A szoftver | Áraink | ÁSZF | Facebook | Hibabejelentő | Hírlevél | Kapcsolat
 
Kérem várjon...